Brood kopen?

Brood kopen?
Brood

Brood dagelijks vers gebakken!

Brood, het lekkerste, zuiverste brood! Smaak is het allerbelangrijkste en er wordt gewerkt met pure grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen en zonder broodverbeteraars. Brood dat dagelijks wordt gebakken, wij gebruiken geen toevoegingen.

Een deel van ons brood wordt op de hete vloer van de oven gebakken, waardoor een lekkere knapperige korst en veel smaak! Ruik ook eens hoe lekker ons brood ruikt! 

Brood kopen?

Desembrood

Desembrood, [zuur]desem op z'n frans, in vele variaties van neutraal tot fenegriek; zonder gist, gemaakt van onze eigen desemcultuur [ook wel moederdesem genoemd] gekweekt in januari 2013 welke dagelijks wordt ververst. Kenmerken van desem zijn een knapperige korst met soms scherpe kantjes, losse broodstructuur, onweerstaanbaar lekker..Brood van meel, water, olijfolie en zeezout, rijk aan calcium en ijzer.

Dit deeg wordt extra lang gerijpt en wat extreem lang moet rijzen, meer dan 12 uur, hierdoor wordt de volle smaak opgebouwd. Op de vloer gebakken. Dus niet in pannen zoals de traditionele broden zoals wit, tarwe, fijn en grof, dat gaat als volgt: De broden worden met de hand gevormd en op een linnen doek gelegd daarna leggen de bakkers de broden voorzichtig op een zg. inschietapparaat om het brood op de hete stenen vloer van de oven te leggen en te laten bakken.

Wilt u thuis ook genieten van ons brood dan kunt u voorgebakken desem kopen. Het voorgebakken brood wordt bij ons ingevroren. Als u het thuis hebt kunt u alvast de oven voorverwarmen en kan het brood iets ontdooien.Het brood is door ons al gebakken, dus is gewoon gaar. Waar het om gaat is dat de korst nog wat bruiner kleurt en knapperig wordt. Als de oven goed voorverwarmd is [200 graden] bak je het brood in ruim 10 minuten af. Heerlijk met roomboter maar ook met olijfolie en kruidendipper of grof zeezout.